2009. szeptember 12., szombat

Antwerpen

akkor mégegy bejegyzés mára.. :)
tehát ma Antwerpenben voltunk, a gyémántkereskedelem központjában, mint azt a Blöff-ből is tudhatjuk.
nevének kétféle eredete van:
1. valamikor egy óriás élt itt, aki a Schelde folyó közepén megállt, és megvámolta a hajósokat. akik erre nem voltak hajlandóak, azok kezét tőből kitépte és a vízbe dobta. a rémuralomnak egy Brabo nevű bátor férfi vetett véget, aki leszakította az óriás kezét és a folyóba dobta. kezet dobni flamandul "hand werpen"..
2. "werf", azaz móló. a település egy természetes móló körül alakult ki, ezért lett neve "aan het werf", azaz a mólónál.
kaptunk idegenvezetőt, úgyhogy tettünk egy tartalmas sétát, aztán volt egy kis szabadidő kajálni meg sétálni. mi be szerettünk volna menni az "Onze Lieve Vrouwekerk" székesegyházba szétnézni, de aztán végül a jegyár és a maradék idő miatt letettünk róla. de azért szép volt nagyon kívülről is. és voltunk a Rubens-házban, gyönyörű kertje van :) nagyon élveztem ezt a kirándulást is, főleg hogy tényleg mindent megnéztünk amit csak érdemes Antwerpenben.
és Rékával nézegettük a gyémántokat is a kirakatokban, mert mondanom sem kell, minden sarkon van legalább egy üzlet.. /nem mintha annyira odalennék a gyémántokért, de ha már Antwerpenben van az ember.. :) /
most meg hulla vagyok, de kicsit azért kéne készülni a hétfői tesztre, meg a keddire, mert kedden vizsgázunk írásban és szóban is, kiderül, mennyire sikerült elsajátítani a hollandot a két hét alatt.
meg partyzni is hívtak, de egyelőre tényleg semmi erőm, csak egy zuhanyra vágyom meg egy kis gabonapehelyre (illetve rántott húsra, de az most lehetetlen).
képek:
a Rubens-ház kertjében:

székesegyház:

szobor az óriás legyőzéséről a városháza előtt:

kávézó:

egy belső udvar:

Rubens szobor és székesegyház:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése